Ontstoken tandvlees verhelpen

Gezondheid is belangrijk in het leven. Zo ook een verzorgd gebit en mooie schone gezonde tanden. Helaas komt het soms voor, dat ondanks je het goed verzorgd, dat je tandvlees ontstoken raakt. Heel vervelend, pijnlijk en het kan ook erg stinken voor de medemens waarmee je praat.

Ontstoken tandvlees kan snel ontstaan en is vaak donkerrood van kleur en kan soms ook erg pijnlijk zijn. Het kan bijvoorbeeld sneller komen door roken, schommelingen in bepaalde hormoongroepen en een infectie, maar ook door simpelweg een te kort aan bijvoorbeeld bepaalde vitaminen! In dat geval is het al voldoende om een paar nieuwe vitaminen dagelijks te slikken waarna het resultaat al na enkele dagen zichtbaar is en je ontstoken tandvlees snel verbeterd.

Wat kan je eigenlijk doen tegen ontstoken tandvlees? Buiten het nemen van alle goede vitaminen, is het belangrijk dat je meerdere malen per dag je tanden goed poetst. Flossen met een flosdraad goed door de tanden, doet ook vaak wonderen. Vaak is er eten of drinken tussen de tanden blijven zitten en gaat dit irriteren en ontsteken en zorgt dat direct voor ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees genezen doe je ookdoor bijvoorbeeld goed het tandvlees te reinigen met spoel water en de tong te reinigen. Als je dit goed onderhoud, ben je spoedig van je ontstoken tandvlees af en kan je weer genieten van een schone, fijn voelende mond!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *